Croatia

PRAVILA O PRIVATNOSTI

Privatnost vaših osobnih podataka (u nekim zemljama „osobni podaci“ ili „osobni identifikacijski podaci“) važna je društvu Zoetis.

Kako biste što bolje zaštitili svoju privatnost, dostavljamo vam svoja Pravila o privatnosti kako biste uvidjeli koliko smo predani vama i vašoj privatnosti. Pravila o privatnosti opisuju kakve podatke o vama možemo prikupljati, kako ih upotrebljavamo, kako ih štitimo te koje su vaše opcije u pogledu načina na koji se ti podaci upotrebljavaju. U društvu Zoetis želimo da se osjećate bezbrižno tijekom posjećivanja naših raznih mrežnih mjesta i upotrebe usluga koje ona pružaju.

S obzirom na to da u našim Pravilima o privatnosti dolazi do značajnih izmjena, dat ćemo sve od sebe kako bismo vas obavijestili o tim izmjenama. Može doći do manjih izmjena pravila koje neće utjecati na našu upotrebu pojedinačnih identifikacijskih ili osobnih podataka. Uz dodavanje novih značajki i funkcionalnosti, možda ćemo morati ažurirati ili revidirati Pravila o privatnosti te zadržavamo pravo na to u bilo kojem trenutku bez prethodne obavijesti i to objavom revidirane verzije. U slučaju da izmijenimo Pravila u tolikoj mjeri da vas na to moramo upozoriti, držat ćemo obavijest na vrhu Pravila o privatnosti najmanje 30 dana od novog datuma stupanja na snagu kako biste na prvi pogled mogli uočiti da je nastupila izmjena Pravila. U ostalim slučajevima možemo izričito tražiti vaš pristanak. Izmjene Pravila o privatnosti objavit ćemo pravovremeno na našem mrežnom mjestu.

Sljedeći članci čine naša Pravila o privatnosti. Nadamo se da ćete nakon što ih pročitate dobiti jasnu predodžbu o tome kako postupamo s podacima koji se tiču vas.

  • Osobni podaci koje prikupljamo
  • Kako se koristimo vašim podacima
  • Kako se Zoetis interno odnosi prema privatnosti
  • Vaše opcije u pogledu privatnosti
  • Ažuriranje osobnih podataka i kontaktiranje društva Zoetis
  • Privatnost djece

Kad o sebi govorimo u oblicima „mi“ ili „Zoetis“ mislimo na hrvatski ogranak društva Zoetis sa sjedištem u Zagrebu na adresi Petra Hektorovića 2. Možemo dijeliti podatke među društvima koja su u našem vlasništvu ili pod našom kontrolom i možemo dijeliti podatke s našim partnerima u kopromociji te s društvima koja rade s društvom Zoetis, ali svi podaci koje dijelimo uvijek će biti obrađeni u skladu s poljskim zakonom o privatnosti i zaštićeni sukladno uvjetima privatnosti koji su usklađeni s načelom ovih Pravila o privatnosti. Zoetis sadržava brojne usluge i mrežna mjesta s vlastitim sadržajem, značajkama i funkcionalnostima različitih namjena, stoga Pravila o privatnosti mogu biti specifična za određenu uslugu/mjesto na kojima su objavljeni.

Trebali biste pročitati odgovarajuća Pravila o privatnosti na svakom mrežnom mjestu koje posjećujete nakon što napustite jedno od naših mrežnih mjesta. Zoetis ne snosi odgovornost za način na koji se ostala mrežna mjesta odnose prema vašoj privatnosti nakon što napustite mrežno mjesto društva Zoetis.

Osobni podaci koje prikupljamo

Podaci koje prikupljamo od posjetitelja

Možemo prikupiti podatke izravno od posjetitelja svakog našeg mrežnog mjesta, kao i neizravno upotrebom kolačića i ostalih tehnologija. Možemo pratiti podatke koji su nam dostupni putem vašeg preglednika, uključujući mrežno mjesto s kojega ste pristupili (poznato kao URL), vrstu preglednika koji upotrebljavate, vrijeme i datum pristupa, podatke koje upotrebljavaju kolačići, možemo prikupiti podatke o lokaciji vašeg osobnog računala, bilo kakav podatak o prijavi, podatke o vašem uređaju, vašem pregledniku i slične vrste podataka koje vas osobno ne identificiraju. Na nekim našim mrežnim mjestima morate se registrirati kako biste pristupili dijelovima mrežnog mjesta. Za više pojedinosti o kolačićima, molimo pogledajte politiku kolačića objavljenu na http://www.zoetis.hr/politika-kolacica.aspx.

Nadalje, možemo prikupljati podatke o vama koje naš mrežni server automatski prikuplja, poput vaše IP adrese i naziva domene. Zoetis može upotrijebiti mrežni server i preglednik kako bi pojedinačno prilagodio svoju ponudu i prezentacije ako ostavite svoje osobne podatke.

Podaci koje prikupljamo kad se registrirate

Od posjetitelja koji se registriraju za usluge na našim mrežnim mjestima traži se da ostave identifikacijske podatke poput imena, spola i podataka za kontakt. Na zaslonu za registraciju jasno smo naznačili koji su podaci potrebni za registraciju, a koje unosite po vlastitom izboru. U određenim pravnim sustavima Zoetis je dužan ishoditi suglasnost posjetitelja prije prikupljanja osobnih identifikacijskih podataka.

Podaci iz vanjskih izvora

Također možemo prikupljati podatke o zdravstvenim djelatnicima koji skrbe o životinjama koji se registriraju na naša mrežna mjesta s drugih izvora kako bi potvrdili status svoje licence i identitet. U nekim slučajevima od klijenata tražimo podatke nakon što se registriraju, kao što su podaci o kreditnoj kartici. Kad je potrebno (na primjer tijekom obrade narudžbenice), naša mrežna mjesta mogu stupiti u kontakt s financijskim ili kreditnim organizacijama kako bi potvrdila podatke o kreditnim karticama klijenata.

S vremena na vrijeme možemo proširiti svoje postojeće baze podataka o korisnicima sa zakonito dobivenim podacima od trećih strana. Neki se od tih podataka mogu identificirati na osobnoj razini, poput podataka o promjeni adrese unutar države. To činimo kako bismo poboljšali ponudu informacija i promotivne kampanje te kako bismo pružili odgovarajuće ponude za koje smatramo da bi mogle biti vama zanimljive. U određenim pravnim sustavima tražimo vaš pristanak i pružamo vam mogućnost da prekinete pretplatu na bilo kakve slične obavijesti u bilo kojem trenutku slanjem e-pošte na: privacy@zoetis.com.

Ostali podaci

Također prikupljamo podatke koje nam svojevoljno pružate ispunjavanjem anketa o negativnim reakcijama, putem tražilica itd.

Također možemo zatražiti da pružite dodatne podatke poput vaše adrese e-pošte ako želite primati dodatne usluge ili podatke ili riješiti reklamacije ili otkloniti zabrinutost.

Upotreba kolačića i ostali sustavi praćenja

Kolačići, datoteke zapisnika i pikselske oznake (mrežni signali) tehnologije su kojima se koriste mrežna mjesta društva Zoetis kako bi utvrdila identitet korisnika tijekom njegova kretanja našim mrežnim mjestima. Vaš nam preglednik omogućuje da pohranimo određene podatke (identitet na temelju sesije i/ili postojane kolačiće) na tvrdi disk vašeg računala koji utvrđuju identitet računala kojim se koristite. Možemo upotrijebiti kolačiće kako bismo prilagodili pojedincu svoja mrežna mjesta te kako bismo pratili vašu upotrebu diljem ostalih mrežnih mjesta društva Zoetis.

Vaš se mrežni preglednik može postaviti tako da vam omogući kontrolirati želite li prihvatiti kolačiće, odbiti ih ili vas obavješćuje svaki put kad su vam poslani kolačići. Ako vam je preglednik postavljen tako da odbija kolačiće, mrežna mjesta kojima su osposobljeni kolačići neće vas prepoznati kad se vratite na njih i moguće je da će se izgubiti neke mrežne funkcionalnosti. Izbornik Pomoć na vašem pregledniku reći će vam kako spriječiti preglednik u prihvaćanju kolačića.

Povremeno sklapamo ugovore s trećim stranama prema kojima one postavljaju kolačiće na tvrdi disk vašeg računala. Te su treće strane s nama potpisale ugovor prema kojemu se moraju pridržavati naših Pravila o privatnosti. Kad se informacije dobivene od trećih strana povezuju s vašim podacima, prema njima se odnosimo kao prema osobnim podacima.

Iako kolačići inače ne sadržavaju osobne podatke, ako ste nam ostavili svoje podatke, možemo povezati vaše podatke o registraciji s kolačićima ili drugim sredstvima praćenja koja naše mrežno mjesto stavlja na tvrdi disk vašeg računala. Povezivanje kolačića s vašim podacima o registraciji omogućuje nam da ponudimo bolju personaliziranost i funkcionalnost. Bez kolačića ta funkcionalnost ne bi bila moguća.

Neki naši poslovni partneri mogu upotrebljavati kolačiće na našim mrežnim mjestima (na primjer poveznice prema poslovnim partnerima). Ne želimo da naši poslovni partneri upotrebljavaju kolačiće za praćenje aktivnosti naših klijenata nakon što napuste naša mrežna mjesta. Međutim, moguće je da nećemo imati potpunu kontrolu nad time kako naši poslovni partneri mogu upotrebljavati kolačiće na našim mrežnim mjestima. Ako primijetite da poslovni partner društva Zoetis stavlja neželjeni kolačić na vaš tvrdi disk, molimo kontaktirajte Zoetis kako biste nam pomogli riješiti problem.

Nadalje, možemo upotrijebiti i druge sustave praćenja poput pikselskih oznaka. Pikselske oznake koje se ponekad nazivaju mrežni signali imaju sličnu funkciju kao kolačići. Međutim, zbog njihove zanemarive veličine nisu vidljivi, iako se upotrebljavaju kako bi prenijeli određene podatke na naše servere u svrhu personalizacije naših mrežnih mjesta i praćenja vaše upotrebe diljem ostalih mrežnih mjesta društva Zoetis. Nadalje, također možemo upotrebljavati pikselske oznake u svojoj e-pošti koja se temelji na HTML-u. Za više pojedinosti o kolačićima, molimo pogledajte politiku kolačića koju možete pronaći na http://www.zoetis.hr/politika-kolacica.aspx

Kako upotrebljavamo vaše podatke

Agregirani podaci

Skupljamo agregirane podatke o posjetiteljima na svojim mrežnim mjestima u svrhu razvoja proizvoda i usluga te poboljšanja aktivnosti. Također ih upotrebljavamo za analizu tržišta. S naših mrežnim mjesta trećim stranama možemo pružiti podatke u agregiranom obliku s uklonjenim identifikacijskim podacima.

Oglašavanje

Svoja mrežna mjesta možemo prilagoditi u skladu s vašim interesima. Na primjer, možete vidjeti različite članke na različitim mjestima na našem mrežnom mjestu na temelju podataka koje ste podijelili s nama ili podataka koje smo dobili pregledom vaših prethodnih posjeta ili na temelju podataka koje smo mogli dobiti iz vaše interakcije s trećom stranom koja dijeli podatke s nama.

Kad dijelimo podatke s trećim stranama koje rade u ime društva Zoetis, ulažemo sve napore kako bismo se pobrinuli da nam daju pismenu potvrdu da će se pridržavati načela politike privatnosti društva Zoetis.

Ako otkrijemo da je treća strana koja radi u ime društva Zoetis neprimjereno otkrila osobne podatke o bilo kojem našem posjetitelju, odmah ćemo poduzeti mjere kako bismo spriječili takve slučajeve.

U suprotnom od prethodno navedenoga Zoetis neće ustupiti vaše osobne podatke trećoj strani bez vašeg pristanka.

Zaštita podataka

Kako se Zoetis interno odnosi prema privatnosti

Naša predanost sigurnosti

Uveli smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo čuvali i pomogli spriječiti neovlašteni pristup, održavali sigurnost podatka i pravilno upotrebljavali podatke koje prikupljamo na mreži. Molimo imajte na umu da upotreba interneta općenito nije sigurna te stoga poduzimamo mjere kako bismo pružili razumnu razinu sigurnosti koja se temelji na općim standardima industrije. Stoga preporučujemo da budete oprezni pri zaštiti svojih podataka kad se koristite internetom i bilo kojim drugim poveznicama.

Opća politika

Uveli smo tehnologiju i politiku sigurnosti, pravila i ostale mjere kako bismo zaštitili osobne podatke koji su pod našom kontrolom od neovlaštenog pristupa, zlouporabe, mijenjanja, nezakonitog ili nenamjernog uništavanja i nenamjernog gubitka. Vaše podatke štitimo i zahtijevanjem od svih naših zaposlenika i ostalih koji imaju pristup obradi vaših podataka ili su povezani s njome da poštuju vašu povjerljivost.

Zoetis se koristi sigurnosnim metodama kako bi utvrdio identitet svakog registriranog korisnika tako da se mogu provesti odgovarajuća prava i ograničenja u pogledu tog korisnika. Pouzdano utvrđivanje korisničkog identiteta naziva se provjera autentičnosti. Zoetis za provjeru autentičnosti korisnika upotrebljava i lozinke i korisnička imena. Korisnici su odgovorni za održavanje vlastitih lozinki.

Pohranjivanje podataka

Osobni podaci koje dijelite s nama prenose se i pohranjuju na naše servere s bazama podataka u podatkovnim centrima grupacije Zoetis Group koji su smješteni u zemljama izvan Europskog gospodarskog područja ili su kod trećih strana koje prenose i pohranjuju podatke na servere s bazama podataka smještene u zemljama izvan Europskog gospodarskog područja i koje su s nama potpisale ugovor prema kojemu moraju poštovati načela Pravila o privatnosti. Imamo vatrozid i ostalu tehnologiju kojima sprječavamo pojedince u neovlaštenom pristupu podacima. Podatkovni su centri uređeni tako da budu fizički sigurni i zaštićeni od neovlaštenog pristupa neovlaštenih osoba.

Sigurnosne kopije podataka u našim podatkovnim centrima automatski se izrađuju kako bi pomogle u spašavanju podataka u slučaju nenamjernog oštećenja podataka ili uslijed elementarne nepogode. Mediji za sigurnosno kopiranje pohranjeni su u fizički sigurnom objektu za pohranjivanje.

Treće strane

Osim agregiranih podataka (o kojima je prethodno bilo riječi) s trećim stranama možemo dijeliti određene vrste podataka kako je opisano u nastavku. Dijelit ćemo podatke s drugim organizacijama samo kada za to imamo vaše dopuštenje u skladu s ovim Pravilima o privatnosti ili kada smatramo da je to potrebno iz zakonskih razloga u vezi s uslugom koju nudimo.

Društva i ljudi koji rade za nas: S obzirom na to da smo veliko društvo, s drugim društvima i pojedincima potpisujemo ugovore kako bi nam pomogli u pružanju usluga. Na primjer, neka svoja mrežna mjesta možemo prenijeti na računala drugog društva, možemo zaposliti tehničkog savjetnika za održavanje naših mrežnih mjesta ili raditi s društvima na otklanjanju podataka koji se ponavljaju s popisa klijenata, analizirati podatke, pružati pomoć u oglašavanju i korisničke usluge. Nadalje, ako ste zdravstveni djelatnik koji skrbi o životinjama, možemo utvrditi status vaše licence i ostale podatke s pomoću dostupne baze podataka u kojoj su navedeni licencirani zdravstveni djelatnici koji skrbe o životinjama. Kako bi obavila svoj posao, ta ostala društva mogu imati ograničen pristup nekim od osobnih podataka naših korisnika koje mi održavamo. Ostala društva mogu prikupiti podatke u naše ime putem svojih mrežnih mjesta. To povremeno obuhvaća upotrebu okvira na mrežnom mjestu koje neće prikazati URL koji posjećujete u prozoru za prikaz adrese u pregledniku. Od takvih društava zahtijevamo da poštuju uvjete naših Pravila o privatnosti, da ograniče svoj pristup bilo kakvih osobnim podacima na najmanju razinu potrebnu za izvršavanje svojih obveza i da ne upotrebljavaju podatke kojima mogu imati pristup u druge svrhe od onih koje podrazumijevaju njihovo ispunjenje obveza prema nama. Ulažemo sve svoje napore u to da ograničimo upotrebu osobnih podataka od strane ostalih društava.

Društva grupacije Zoetis: Možemo prenijeti podatke ostalim društvima grupacije Zoetis u svrhu pohranjivanja i obrade podataka. U svrhu takve obrade osobnih podataka, ugovori među društvima sastavljaju se kako bi se osigurala sigurnost prenesenih podataka.

Promotivne i informativne ponude: Katkad šaljemo ponude odabranim skupinama klijenata. Kako bismo to ostvarili, možemo upotrijebiti treće strane koje rade u ime društva Zoetis. Pružamo niz mehanizama s pomoću kojih nam možete reći da ne želite primati takve promotivno-informativne ponude. Na primjer, klijentima možemo ponuditi obrasce za prijavu (engl. opt-in box) za primanje podatka koje šalje skladište treće strane i jasno dajemo do znanja da odabirom opcije za prijavu dostavljate svoje podatke trećoj strani. Možete odabrati da od nas ne primate promotivni ili informativni materijal slijedeći upute kako biste se odjavili (engl. opt-out)) kao što je navedeno ili uključeno u svakom od naših programa koje vam šaljemo.

Poslovni prijenosi: Ako prenesemo poslovnu jedinicu (poput podružnice) ili imovinu (poput mrežnog mjesta) drugom društvu, zahtijevat ćemo da se poštuju uvjeti ovih Pravila o privatnosti.

Zakonski zahtjevi: Možemo otkriti račun ili druge osobne podatke kad smatramo da je njihovo otkrivanje potrebno u skladu sa zakonom.

Vaše opcije u pogledu privatnosti

Možemo vam ostaviti izbor u pogledu primanja ponavljajuće informativne/promotivne e-pošte od društva Zoetis i trećih strana koje rade za Zoetis. Možete se odjaviti od primanja te e-pošte kad pružite podatke ili slijedite upute koje su navedene u e-pošti ili uključene u svaki program koji vam šaljemo. Zoetis će vam otkazati pretplatu na taj bilten ili druge programe unutar deset radnih dana. Ažuriranje osobnih podataka i kontaktiranje društva Zoetis Uvijek nam se možete obratiti kako biste (i) zatražili pristup svojim osobnim podacima (ii) zatražili uklanjanje osobnih podataka koje ste nam ustupili iz naših sustava (iii) ažurirali osobne podatke koje ste nam ustupili i (iii) izmijenili svoje prioritete u pogledu kontakata za oglašavanje slanjem e-pošte na privacy@zoetis.com ili, ako je to dostupno, prijavljivanjem na svoj račun kako biste ažurirali svoje podatke.

Zoetis će vas obavijestiti putem ovih Pravila o privatnosti uz bilo koje dodatne informacije potrebne za osiguravanje poštene i transparentne obrade uzimajući u obzir posebne okolnosti i kontekst u kojima se osobni podaci obrađuju. Politika u pogledu djece Predani smo zaštiti privatnosti djece. Ne prikupljamo osobne podatke osoba za koje znamo da su djeca mlađa od 13 godina. Ova Pravila o privatnosti posljednji su put ažurirana 1. srpnja 2016.